Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Dronelarla çalışan Doosan Concept-X ekskavatöre tasarım ödülü
Dronelarla çalışan Doosan Concept-X ekskavatöre tasarım ödülü

Dronelarla çalışan Doosan Concept-X ekskavatöre tasarım ödülü

Doosan Infracore, Concept-X ekskavatör tasarımı ile uluslararası iF Design 2021 yarışmasında, “Gold Award” ödülünü kazandı. Concept-X, 52 ülkeden 10.000 projenin katıldığı yarışmada, uzmanlardan oluşan jüri tarafından ödüllendirilen 75 proje arasında yer aldı.

Organizatör firma iF International Forum Design yetkilileri, Concept-X hakkındaki görüşlerini şöyle açıkladılar: “Bu konsept, iddialı bir vizyonla iş makinelerinin geleceği için çıtayı yükseltiyor ve teknolojinin sınırlarını zorluyor. Dronelarca yönlendirilen insansız kamyonlar ve ekskavatörler, bu geleneksel sektörü bilim kurgu ve otomotiv tarzıyla buluşturuyor. Olanaklar sonsuz; geliştirilmiş güvenlik, üretkenlik, hassasiyet ve kalite…”

Kabinsiz ve dört paletli tasarım

Gelecek odaklı bir iş makinesi olan Concept-X, kabinsiz ve dört paletli tasarımı ile dikkat çekiyor. Dört palet konfigürasyonu bozuk zeminlerde dengeli çalışma imkânı sağlıyor. Yükün daha kolay kontrol edilebilmesi için ekskavatör bomu haricindeki tüm komponentlerin, bağlantı noktalarındaki özel yapılarla motorize edilmesi öngörülüyor.

İnşaat, madencilik ve taş ocakları için geliştirilen dünyanın ilk insansız otomatikleştirilmiş ve bütünleşik kontrol çözümü Concept-X ilk olarak 2019 yılında tanıtılmıştı. Bu konsept makine, çalışma alanını ölçen, bunları otomatik olarak analiz eden, çalışma planını hazırlayan ve bilgiyi ekskavatör ve yükleyici gibi makinelere ileten dronelarla birlikte kendi başına sahada çalışabilecek.

Geleceğin teknolojilerine odaklanan Doosan Infracore, geçtiğimiz yıl da DL-7 lastikli yükleyici serisi ile iF Design’da “Product Discipline Award” ödülünü kazanmıştı.

1953 yılından bu yana düzenlenen iF Design Awards, ABD’de düzenlenen IDEA ve yine Almanya’da düzenlenen The Red Dot ile birlikte dünyanın en prestijli 3 tasarım yarışması arasında gösteriliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina