Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Doosan lastikli yükleyiciler için şeffaf kova geliştirdi
Doosan lastikli yükleyiciler için şeffaf kova geliştirdi

Doosan lastikli yükleyiciler için şeffaf kova geliştirdi

Kabindeki bir monitör üzerinden operatöre yükleyicinin önündeki kör noktaları görebilme imkânı sağlayan yeni şeffaf kova sistemi, operasyon güvenliğini büyük ölçüde artırıyor.

Doosan Infracore Europe, sektörün ilk lastikli yükleyici "şeffaf kova" sistemini piyasaya sürdü. Bu yenilikçi sistem, yükleyicinin önündeki görüntüleri yukarıda ve aşağıda konumlu kameralarla kaydediyor. Birleştirilen görüntüler, kavisli bir projeksiyon yöntemi kullanılarak gerçek zamanlı olarak kabin monitöründe gösteriliyor.

Yükleyicilerde kovanın ön tarafta oluşturduğu kör noktalar, şantiyelerdeki iş güvenliği açısından büyük bir endişe kaynağı olarak kabul ediliyor. Doosan’ın yeni şeffaf kovasının, bu sebeple olabilecek iş kazalarını önleme anlamında önemli bir avantaj sağlayacağı belirtiliyor. Şeffaf kova sisteminin bir diğer avantajının da malzemeyi taşırken sürücüye ileri görüş perspektifi sağlayarak iş verimliliğini önemli ölçüde artırması olarak gösteriliyor.

Sistem için patent başvuruları yapıldı

Doosan Infracore, iş makineleri için şeffaf kova ile önden projeksiyon işlevi geliştiren ve uygulayan dünyadaki ilk şirket olarak Kore, Kuzey Amerika, Avrupa ve Çin'de patent başvurularında bulundu. Doosan bundan önce de makinelerin çevresini gözlemleyebilen çevre izleme (AVM) sistemi ve ultrasonik sensörler kullanan bir arka uyarı sistemi gibi şirketin makine yelpazesi için ileri düzeyde gelişmiş güvenlik sistemleri de geliştirmişti.

Bir Doosan Infracore sözcüsü konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Makine ve saha güvenlik standartları dünya çapında önemli ölçüde yükseltilmeye devam ederken, gelişmiş güvenlik sistemleri ekipman seçiminde önemli bir faktör haline geldi. Şantiyede sürücüleri ve diğer çalışanları koruyabilecek güvenlik özellikleri geliştirmeye devam etmeyi planlıyoruz ve daha güvenli ve kazasız şantiyeler oluşturmada ön planda olmayı hedefliyoruz."

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina