Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Doosan Infracore pil paketi çalışmalarına hız verdi
Doosan Infracore pil paketi çalışmalarına hız verdi

Doosan Infracore pil paketi çalışmalarına hız verdi

Firma tarafından geliştirilen “No 1” adlı prototip pil paketi; inşaat, madencilik, tarım makineleri ve golf arabaları dahil olmak üzere elektrikle çalışan her türlü araca uygulanabiliyor.

Pil paketleri, motorlu araçlara uygulanan akü sistemlerinin en son hali olarak tanımlanıyor. Paketler belirli sayıda pili bir çerçeveye toplayan bir pil modülü, pil yönetim sistemi (BMS) ve soğutma sistemi gibi kontrol ve koruma sistemleriyle yapılandırılıyor.

Doosan Infracore pil paketinin, standart silindirik pil hücrelerini birleştirerek birim voltaj ve kapasite gereksinimlerini karşılayan, esnek bir tasarıma sahip olduğu belirtiliyor. Bu standartlaştırılmış tasarım sayesinde BMS kullanılarak, paralel veya seri bağlantıdan bağımsız olarak 32 modüle kadar pil paketi konfigürasyonu sağlanabiliyor. Pil hücresi, fiziksel olarak yapısal yapıştırıcılarla fiziksel ve tel bağlamayla elektriksel olarak gelişmiş enerji yoğunluğu ve kararlılığı sunuyor.

Geçen yıl içerisinde gerçekleştirilen fizibilete çalışmalarından sonra bu alana yatırım yapma kararı alan Doosan Infracore, pil paketi işinden 2030 yılına kadar 500 milyar won (yaklaşık 444 milyon USD) yıllık satış rakamına ulaşmayı hedefliyor.

Prototip pil paketinin gerçek makinelerde test edilmesinden sonra ilk olarak 1,7 tonluk elektrikli ekskavatör üzerinde kullanılarak pazara sunulması planlanıyor.

“Küresel motor pazarında lider olmayı amaçlıyoruz”

Daha önce Doosan Infracore, içten yanmalı motor ile elektrikli motor tahriki arasında bir orta adım olan şirketin hafif hibrit güç aktarma teknolojisini başarıyla geliştirmişti. Hibrit güç aktarma sistemi, içten yanmalı motora elektrik motorları ve piller ekleyerek güç ateşlemesi, gelişmiş yakıt oranı ve çıkışı ve azaltılmış karbon emisyonu sunuyor.

Kore'nin en iyi motor üreticisi olduklarını belirten Doosan Infracore CEO'su Sohn Dong-yeon, “Otomobiller, gemiler, endüstriyel makineler ve askeri araçlar için ürettiğimiz motorları, bu alanda lider olan Almanya gibi Avrupa ülkelerine ve Çin’e ihraç ettik. Hibrit güç aktarma organlarının gelişimini hızlandırarak ve içten yanmalı motorlardaki bu büyük paradigma değişiminde elektrikli tahrik teknolojileri geliştirerek küresel motor pazarında lider olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina