Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Cummins’ten Hyundai iş makineleri için 300 bininci motor
Cummins’ten Hyundai iş makineleri için 300 bininci motor

Cummins’ten Hyundai iş makineleri için 300 bininci motor

Dünyanın önde gelen motor üreticilerinden Cummins Inc., 2022 yılında Hyundai Construction Equipment'a (HCE) 300 bininci motorun teslim edileceğini duyurdu.

30 yılı aşkın bir süredir iş ortaklığını sürdüren Cummins ve Hyundai yöneticileri, bu önemli gelişmeyi kutlamak için ABD'de bir araya geldi. Cummins Off Highway İcra Direktörü Eric Neal, "Cummins, Hyundai İnşaat Ekipmanlarına 300 bininci motoru sağlamaktan ve 30 yılı aşkın bir süredir onlarla çalışmaktan mutluluk duyuyor" ifadelerini kullandı.

Cummins, 1990'dan beri HCE'ye motor tedarik ediyor. Firma, 1996'da 10 bininci ve 2016'da 200 bininci motoru tedarik etmişti. Bu yılın başlarında Hyundai Construction Equipment, Cummins’in İngiltere fabrikasında üretilen 1,5 milyonuncu orta sınıf motoru da aldı.

Hyundai ve Cummins, eşit pay sahibi olarak iş makinaları motoru üretmek üzere Hyundai Cummins Engine Company firmasını kurmuşlardı. Bu firma tarafından 72 milyon Euro yatırım bedeliyle Güney Kore’nin Daegu kentinde inşa edilen tesis, 2014 yılında tamamlanarak faaliyete geçmişti.

1985 yılında kurulan Hyundai İnşaat Ekipmanları, aralarında ekskavatörler, lastikli yükleyiciler ve forkliftlerin de yer aldığı geniş bir endüstriyel ürün yelpazesine sahip bulunuyor. Merkezi Güney Kore'de bulunan şirketin ABD, Avrupa, Hindistan, Brezilya ve Çin'de operasyon merkezleri bulunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina