Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Cummins ve Chevron’dan hidrojen odaklı iş birliği
Cummins ve Chevron’dan hidrojen odaklı iş birliği

Cummins ve Chevron’dan hidrojen odaklı iş birliği

Küresel güç sistemleri tedarikçisi Cummins ve yakıt üreticisi Chevron, hidrojen ve diğer alternatif enerji kaynakları alanında ticari fırsatlar geliştirmek üzere, doğa açısından da önemli kazanımlar sağlayacak bir iş birliği için mutabakata vardılar.

Cummins ve Chevron arasında varılan mutabakat, başlangıçta dört ana hedefi kapsıyor. Karbonsuz bir enerji çözümü olarak nakliye ve endüstriyel alanda hidrojen kullanımına yönelik kamusal politikaları ilerletmek; hidrojenle çalışan ticari araçlara ve endüstriyel uygulamalara yönelik pazarı güçlendirmek; endüstri ve yakıt hücreli araçlar için hidrojen kullanımını destekleyecek altyapıyı geliştirmek ve Chevron'un bir veya daha fazla yerel rafinerisinde Cummins elektrolizör ve yakıt hücresi teknolojilerinden yararlanma fırsatını değerlendirmek.

Chevron ile kurulan iş birliğinin karbon nötral bir dünya yaratma yolunda, hidrojen teknolojisinin gelişimi adına büyük önem taşıdığını belirten Cummins New Power Başkanı Amy Davis, “Enerji değişimi gerçekleşiyor ve hidrojenin enerji karışımımızda kritik bir rol oynayacağının farkındayız. Dünya genelinde 2.000'den fazla yakıt hücresi ve 600 elektrolizör yerleştirdik. Bir yandan hidrojenin güçlü potansiyelini hızlandırmaya ve kullanmaya devam ederken, aynı zamanda hidrojen yakıtlı içten yanmalı motor da dahil olmak üzere diğer hidrojen alternatiflerini araştırmaya devam ediyoruz” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina