Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Cumhurbaşkanı, HİDROMEK’in %100 elektrikli ekskavatörünü test etti
Cumhurbaşkanı, HİDROMEK’in %100 elektrikli ekskavatörünü test etti

Cumhurbaşkanı, HİDROMEK’in %100 elektrikli ekskavatörünü test etti

HİDROMEK’in geliştirdiği yüzde 100 elektrikli, akıllı ve çevreci ekskavatörü HICON 7W, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde düzenlenen ‘TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri açılış töreninde sergilendi. Merkezin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük ilgi gören HICON 7W’yu test etti.

“HİDROMEK firmamız bizim iftihar vesilemiz”

HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bozkurt ve HİDROMEK Tasarım Stüdyo Müdürü Hakan Telışık’tan HICON 7W hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada ilkler arasında yer alan HİDROMEK firmamız bizim iftihar vesilemiz” dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Elektrikle, elektrik enerjisiyle işleyen böyle bir ekskavatörün ülkemizin bir iftihar vesilesi olması bizi gururlandırmıştır. Bu, aynı zamanda çevrecidir. Böyle güzel bir özelliği de var. TÜBİTAK'ın da destekleriyle 2 senede 120 kişilik bir ekip gecesini gündüzünü bu işlere verdi. Böylece dünyanın ilk elektrikli ve lastik tekerlekli, sıfır emisyonlu 7 tonluk şehir ekskavatörü Türkiye'de üretilmiş oldu.”

Çevreci ve ekonomik bir şehir ekskavatörü

HİDROMEK, geleceğin elektrikli araçlar kategorisinde uzmanlaşma hedefi ile geliştirdiği HICON alt markasının ilk modeli olan HICON 7W’nun; akıllı, ekonomik ve çevre dostu özellikleriyle şehir içi şantiyelerde, bahçelerde ve parklarda, kapalı alanlarda, tünellerde ve yer altındaki çalışmalarda yepyeni bir çözüm olacağı belirtiliyor.

HICON 7W, elektrikli motoru sayesinde çok daha verimli çalışıyor. Dizel yakıt tüketimi olmaması ve bakım maliyetlerinin düşük olması makineyi daha ekonomik kılıyor. Ayrıca sessiz olması, hiç egzoz gazı çıkarmaması (sıfır emisyonlu) ve kompakt boyutları da şehir içi çalışmalarda büyük avantaj sağlıyor.

%100 elektrikli HICON 7W ekskavatörün sadece motoru değil, tüm sistemleri standart iş makinelerinden farklılıklar gösteriyor. Elektrikli motora ve bataryaya sahip olan HICON 7W’da hidrolik sistem de buna göre tasarlanmış. Enerjisini yeni nesil lityum-iyon bataryalarda depolayan makinede araç ve kullanıcı güvenliğini sağlamak için bataryaların bulunduğu yüksek voltaj (HV) alanı, aracın arka tarafında muhafaza altına alınmış. Diğer servis noktaları da istenildiği an kolayca ulaşılması için elektrikli kaput altında yer alıyor.

Tek şarjla 8 saat kullanım imkânı

Tek şarjla 8 saat kullanım sağlayacak olan HICON 7W, araç şarj istasyonlarında kolaylıkla 3,5 saatte tam şarj olabilecek, hızlı şarj ile 1 saat 30 dakika içinde yüzde 100 doluluğa ulaşabilecek.

Yüksek teknoloji ürünü olan akıllı HICON 7W, arka ekranı ile çevresiyle etkileşim kurabiliyor ve ‘Güvenli Çevre Sistemi’ ile güvenli sürüş için çevresine bu ekran üzerinden bilgi aktarabiliyor. Çalışma esnasında arka tarafına yaklaşan bir araç veya insan olduğunda, ekranında uyarı yazısı çıkan HICON 7W, çevresini kötü hava koşullarında uyarıyor. Ekran üzerinden hızını bildiren HICON 7W, ayrıca ani fren durumunda da arkasından gelen sürücüleri yine arka ekranı ile uyarabiliyor. HICON 7W, üzerinde bulunan güneş pilleri sayesinde, “Güvenli Uyku Modu” sistemi ile uyku modunda dahi arka bilgi ekranından şehre bilgi aktarmaya devam ediyor ve buradan tarih, hava durumu gibi bilgilerin gösterimi sağlanabiliyor. HICON 7W, kendinden 5 metre uzaklıkta sağladığı lazer çizgi ile kendisine fazla yaklaşan kişinin veya aracın dikkatini de çekebiliyor.

Sahip olduğu yardımcı sistemler HICON 7W’nun kullanımı son derece kolaylaştırıyor. Tıpkı bir şehir otomobili ferahlığındaki kabininde ergonomik joysticklerle bütün kullanım fonksiyonlarına kolayca gerçekleştirilebiliyor. 8” ölçüsündeki dokunmatik ekranı üzerinden aracın tüm bilgileri kontrol edilebiliyor, ayarları kişiselleştirilebiliyor ve çalışma ortamına hâkim olunabiliyor.

Uluslararası prestije sahip iki tasarım ödülünün sahibi

Türkiye’de sektörünün sayılı tasarım stüdyolarından birine sahip olan HİDROMEK, üretim tecrübesini tasarım gücüyle bir araya getiriyor. Tasarım sürecinde sanal gerçeklik uygulamalarından da en üst seviyede faydalanan HİDROMEK, HICON 7W ile uluslararası prestije sahip ‘2020 German Design’ ve ‘2020 IF Product Design’ tasarım ödüllerini kazandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina