Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Ceylan Group bir ayda dünyanın kovasını üretti
Ceylan Group bir ayda dünyanın kovasını üretti

Ceylan Group bir ayda dünyanın kovasını üretti

İş makineleri ve otomotiv sektörlerine yönelik 40 yıla varan üretim tecrübesi ve kesintisiz yatırımlarıyla, sadece ülkemizde değil, uluslararası arenada da etkinliğini her geçen gün artıran Ceylan Group, 2021 yılına dikkat çekici bir üretim rekoruyla başladı.

Grup şirketlerinden Ceytech, önemli bir bölümü ihracata yönelik olmak üzere, nisan ayı genelinde ürettiği 1.315 adet iş makinesi kovasıyla bu alanda kendi rekorunu kırdı. Ceytech, Adana’daki tesislerinde 2004 yılından bu yana iş ve inşaat makineleri için ataşman ve kova üretimi gerçekleştiriyor.

 

“Hedeflerimize ulaştığımız zorlu bir yılı geride bıraktık”

 

Salgın süreci ve sonrasındaki küresel pazar koşulları ve faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Ceylan Group Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Kulakoğlu, zorlu bir dönemi güçlenerek atlattıklarını belirterek şunları söyledi:

“2020-2021 yılında ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan salgın sürecinde dahi tüm koşullara ve zorluklara rağmen hedeflerimizden asla vazgeçmedik. Üretim kapasitemizi arttırdık, çalışma ağımızı genişlettik. Ailemizi yeni üyelerle daha da büyüttük ve hedeflerimize ulaştığımız zorlu bir yılı geride bıraktık.

Ceylan Group olarak, her geçen gün artan tecrübemizle sektörde öncü bir kimlik olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2021 yılı bize başarılar getirdi. %46’lık büyüme oranımız ve yeni yatırımlarımızla daha da geliştik.”

İstihdam artışı ve cinsiyet eşitliği hassasiyeti

Ceylan Group bu dönemde, 2020 yılında açıkladığı yatırım ve üretim odaklı büyüme stratejisine paralel olarak istihdam ve cinsiyet eşitliği anlamında da önemli kazanımlar sağladı. Nazmi Kulakoğlu, büyüme sürecinde insan kaynağına verdikleri önemi şöyle ifade etti:

“Yalnız üretim kapasitemizi değil, aramıza katılan yeni takım arkadaşlarımızla Ceylan Group ailemizi de genişletiyoruz. Bu yılın başlarında tamamladığımız 50 yeni istihdam ile bugün 300 kişilik bir ekiple arı gibi çalışıyoruz.

TÜİK verilerine göre Metal Sanayi sektöründe kadın personel istihdamı ülkemizde %8 iken, biz %25’lik payla birlikte çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz.

Bu ay satışlarımızda ve üretimde kırdığımız 1315 kova rekorumuz ile gururla ‘Dünyanın kovasını üretiyoruz’ diyoruz. Omuz omuza yeni rekorlara emin adımlarla ilerliyoruz.”

Yeni yatırımlarla hem kapasite hem de verimlilik arttı

Yeni yatırımlarıyla ilgili olarak da bilgi veren Nazmi Kulakoğlu, bu dönemde Adana’daki üretim tesislerine CNC Yatay İşleme, Dik İşlem Tezgâhı, Tam Otomatik Kumlama Makinesi ve Konveyor Boya Sistemi eklediklerini kaydetti.

Bu ekipmanların sadece kapasite değil, verimlilik ve maliyet artışı da sağladığını vurgulayan Kulakoğlu, şunları söyledi:

CNC Yatay İşleme Tezgâhı (Borverk) ile şu anda kullandığımız CNC Borverk tezgahımızdan daha büyük ölçülere sahip olan yeni yatırımımızla işleme kapasitemizi arttırıyor, aynı zamanda daha uzun parçaları işleyebiliyoruz.

Dik İşleme Tezgâhı ile artan işleme ihtiyacımızı karşılamak için mevcut dik işleme tezgahlarımızın arasına yeni bir tezgâh daha ekledik.

Tam Otomatik Kumlama Makinesi konveyör sistemi ile kendi beslemesini otomatik olarak yapıyor. İşlem sırasında 360 derecelik dönme açısıyla içindeki parçaların ter tarafını eşit olarak kumlarken zaman zamandan ve enerjiden %80 oranında tasarruf ediyoruz.

Konveyör Boya Sistemi ile tüm ürünler havada astarlanıp boyanacak ve konveyör sistemi, ürünü direkt olarak final montaj bölümüne ulaştırılıyor ve tekrar besleme için başa dönüyor. Konveyör sistem üzerinde her biri birbirinden bağısız hareket edebilen 10 adet uzaktan kumandalı vinç bulunuyor.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina