Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Caterpillar’ın ikinci çeyrek cirosu 10 milyar dolar oldu
Caterpillar’ın ikinci çeyrek cirosu 10 milyar dolar oldu

Caterpillar’ın ikinci çeyrek cirosu 10 milyar dolar oldu

Küresel iş makineleri sektörünün lideri Caterpillar, 2020 yılının ikinci çeyreğindeki cirosunun, geçen yıla kıyasla %31 azalarak 10 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Bunda, azalan nihai kullanıcı talebiyle birlikte bayilerin 1,4 milyar dolar mertebesinde azalttıkları makine ve motor stoklarının etkili olduğu belirtiliyor.

Temmuz ayı ortası itibariyle firmanın dünya genelindeki tüm hayati tesislerinin, virüse karşı etkili önlemler altında faaliyetlerine devam ettiği açıklandı. Ancak bu durumun ekonomi ve Covid-19 kaynaklı gelişmelere bağlı olarak değişkenlik gösterdiği de belirtiliyor.

Firmanın 3 temel faaliyet alanı kapsamında yapılan değerlendirmeye göre; en az kayıp yaşanan enerji ve nakliye alanındaki gelirler %24 azalarak 4,1 milyar dolar, inşaat alanındaki gelirler %37 azalarak 4 milyar dolar ve madencilik alanında gelirler ise %35 azalarak 1,8 milyar dolar oldu.

Caterpillar Başkan ve CEO’su Jim Umpleby, yaşanan bu zorlu dönemle ilgili olarak şunları söyledi: “Müşterilerimize hizmet sağlarken ve stratejimizi uygularken güvenliğe odaklanan dünya genelindeki ekibimizle gurur duyuyorum. Çalışanlarımız ve bayilerimiz, çok zorlu koşullar altında dahi kritik öneme sahip ürün ve hizmetlerimizi sağlamak için kendilerini adadılar.”

Caterpillar, Covid-19 salgınının küresel ekonomide yarattığı belirsizliklerin devam ettiğini ve bunun kendi bilançolarına da yansıyacağını açıkladı. Ancak firma, 2020 geneli için revize bir finansal tahmin paylaşmadı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina