Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Caterpillar, Bauma 2022’ye yine iddialı hazırlanıyor
Caterpillar, Bauma 2022’ye yine iddialı hazırlanıyor

Caterpillar, Bauma 2022’ye yine iddialı hazırlanıyor

Dünyanın lider iş makinaları üreticisi Caterpillar, 24 – 30 Ekim 2022 tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek olan sektörün en büyük organizasyonu Bauma 2022 için hazırlıklarını sürdürüyor.

Her üç yılda bir düzenlenen fuara bu yıl bölgeden sorumlu bayisi Zeppelin aracılığıyla katılma kararı alan firma, “Let’s Do The Work” teması altında, müşterilerine değer katan teknoloji, hizmet ve sürdürülebilirlik çözümlerini sergileyecek. Firmanın açık ve kapalı alandaki çeşitli stantlarında 70’ten fazla makine ve ataşmanlarının yanı sıra 0,5 ila 30 litre arası hacimdeki çok sayıda yeni Cat motor da gözler önüne serilecek.

Gelişmiş teknolojiler

Caterpillar’ın teknoloji ekosistemi, tek bir makinası veya geniş bir filosu olsun, müşterilerine maliyetleri düşürmek, üretkenliği artırmak ve filo kullanımını optimize etmek üzere varlıklarını izleme, otomatikleştirme ve yönetme gücü sağlıyor.

Bauma 2022'de sergilenecek teknolojiler arasında yer alan Cat Command Station, operatörlere, alışık oldukları kumandalar ve ekrana sahip sanal bir kabinde oturarak, sahanın yakınından veya kilometrelerce uzaktan, güvenli bir şekilde çalışmalarına olanak tanıyor. Ziyaretçiler fuar süresince kabine oturarak uzaktaki bir makineyi çalıştırabilme fırsatı bulacaklar.

Cat ekskavatörler için geliştirilen Cat Grade with Assist özelliği, daha az çabayla daha doğru kesimler için bom ve stik hareketlerini otomatikleştirmek üzere makine konum sensörlerini ve operatör tanımlı derinlik ve eğim parametrelerini kullanarak operatörün verimliliğini artırıyor.

Tüm ürün hattı sergilenecek

2030’a kadar tüm modellerini, önceki seriye kıyasla daha sürdürülebilir hale getirmeye odaklanan Caterpillar, fuarda, hali hazırda geliştirmeye devam ettiği akülü elektrikli modellerini de gözler önüne serecek.

Yüksek üretkenliği ve düşük yakıt tüketimiyle göz dolduran yeni nesil Cat ekskavatörlerden 1,6 ila 95 ton aralığındaki 20 tanesi fuarda incelenebilecek. 1 ila 10 ton çalışma aralığındaki 9 yeni nesil Cat mini ekskavatör; arttırılmış performans, yüksek koparma gücü, uzun bakım aralıkları ve düşük işletme maliyetleriyle ön plana taşınacak.

Lansmanı kısa bir süre önce yapılan 906, 907 ve 908 model kompakt lastikli yükleyiciler, uzun erişim konfigürasyonlarıyla sergilenecek. Bu modeller, operatörlerin verimliliğini artıran yeni kabinin yanı sıra geliştirilmiş sürüş ve tahrik sistemleriyle de dikkat çekiyor.

Büyük ölçekli modeller arasında ise 992 ve 988K XE lastikli yükleyici modelleri ön plana çıkacak. Son güncellemelerle yenilenen elektrik tahrikli 988K XE’nin, daha hızlı yokuş iniş, geliştirilmiş çekiş, daha yüksek hidrolik koparma gücü gibi özellikleriyle %5’e varan oranda daha yüksek üretkenlik sağladığı belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina