Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Caterpillar 175.000’inci orta ölçekli üçgen palet dozerini üretti
Caterpillar 175.000’inci orta ölçekli üçgen palet dozerini üretti

Caterpillar 175.000’inci orta ölçekli üçgen palet dozerini üretti

1985 yılında Caterpillar, H Serisi modellerinin piyasaya sürülmesiyle devrim niteliğindeki yükseltilmiş zincir dişlisi alt takım konseptini orta ölçekli paletli traktör (MTTT) hattıyla genişletmişti. 130 ila 350 hp (100 ila 250 kW) dozer sınıfı için hala benzersiz olan bu yüksek tahrik tasarımının, zemine daha iyi uyum sağlayarak, klasik alçak ve oval palet tasarımlarına kıyasla dayanıklılık, servis kolaylığı ve yüksek performans sağladığı belirtiliyor.

Cat® D4H, D5H, D6H ve D7H dozerler, yüksek tahrik tasarımına sahip olan ilk modellerdi ve 1987'de bu aileye D8L modeli de eklendi. Büyük dozerlerin avantajlarının çoğunu orta sınıfa taşımanın yanı sıra, yükseltilmiş tahrik dişlisi ön ve arka istikametin hareketine izin verdi. Bu, oval palet makinelerine göre belirli uygulamalar için makine dengesinin ve zemin basıncının ince ayarının yapılmasına yardımcı oldu. İlk kez, yüksek hızlı tesviye ile işleri daha hızlı bitirmek için D4H ve D5H modelleri ile yüksek tahrikli dozerlere değişken hatve açılı eğim (VPAT) bıçakları sunuldu.

Otuz beş yıl sonra Caterpillar, Mayıs 2020'de üç hatıra 175.000 adet üreterek orta ölçekli dozer sınıfındaki yükseltilmiş cer dişlisi tasarımının rakipsiz başarısını kutladı. İlk yüksek tahrikli traktörlerin 'Bilinen Yeteneklerin Ötesinde” sloganı ile tanıtıldığını belirten, Caterpillar’ın orta sınıf traktörlerinden sorumlu baş mühendisi Wes Holm, “Çünkü bu makineler verimlilik, üretkenlik ve kullanım kolaylığı açılarından yeni standartlar oluşturuyordu. Yeni D5, D6 ve D7 modellerini içeren yeni nesil orta sınıf dozer hattımızla üretkenliği ve verimliliği başka bir seviyeye taşımaya devam ediyoruz” dedi.

Serideki teknolojik gelişimin simgesi Cat® D6 XE

Caterpillar, devam eden koronavirüs salgınından kaynaklanan seyahat ve toplantı kısıtlamaları sebebiyle, 175’inci orta ölçekli dozerleri için planlanan yüz yüze kutlamaları iptal etti. Bununla birlikte, üç müşteri, 175.000 birim kilometre taşını simgeleyen, çamurluklarında özel etiketler içeren bu hatıra makinelere sahip oldu.

East Peoria, Ill. 'da üretilen ilk iki hatıra makine, şık bir koyu gri ve siyah boyaya sahip Cat D6 XE elektrikli tahrikli dozerlerdi. Üçüncü makine ise geleneksel Cat sarısı renginde, özel siyah paletlere ve bıçağa sahip, 4 vitesli, tam otomatik şanzımanlı bir D6 dozerdi.

Orta ölçekli Cat dozer ürün hattındaki gelişimin bir simgesi olan Cat D6 XE, yükseltilmiş zincir dişlisi tasarımı sunan dünyanın ilk elektrikli tahrikli dozeridir. Son derece güçlü ve hafif olan makinenin, herhangi bir arka ağırlığa ihtiyaç duyulmadan, tesviye için ideal bir dengeye sahip olduğu belirtiliyor. Standart eğim desteği ve 3D gibi entegre Cat GRADE teknolojilerinin, genel şantiye verimliliğini yüzde 50'ye varan oranda artırmaya yardımcı olduğu da ifade ediliyor. Yüzde 35'e kadar iyileştirilmiş yakıt verimliliği sunan bu dayanıklı tasarıma sahip dozerin, güncellenmiş bileşenler, uzun değişim aralıkları ve uzatılmış planlı bakım süreleri gibi avantajlarla servis ve bakım maliyetlerinde de yüzde 12'ye kadar tasarruf sunduğu belirtiliyor.

Cat D6 ve D6 XE dozerler, orta ölçekli dozer hattındaki diğer modellerle birlikte yalnızca East Peoria, Ill. ve Grenoble, Fransa'da üretiliyor. Ayrıca, Caterpillar küresel pazar ihtiyaçlarını karşılamak için Piracicaba, Brezilya ve Rayong, Tayland'da da orta ölçekli dozerler üretiyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina