Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Cat Command’lı şoförsüz otonom kamyonlar 3 milyar ton taşıdı
Cat Command’lı şoförsüz otonom kamyonlar 3 milyar ton taşıdı

Cat Command’lı şoförsüz otonom kamyonlar 3 milyar ton taşıdı

Caterpillar, Cat® MineStar™ Command sistemiyle donatılan şoförsüz otonom maden kamyonlarıyla dünya genelindeki madenlerde taşınan malzeme miktarı 3 milyar ton bandını aştı. Bu başarıda, sistemi kullanarak taşınan maden çeşitliliğindeki artışın yanı sıra uygulanan Cat ve diğer marka kamyon sayısındaki artışın da etkili olduğu belirtildi.

Cat MineStar Solutions direktörü Jim Hawkins, "2 milyar tonluk dönüm noktasını aştığımızdan bu yana, daha fazla madeni Command kamyonlarıyla donattık ve dünyanın ilk altın madenciliği uygulamasını hayata geçirdik. 1 milyar tonu aştığımızdan beri Command sistemli maden kamyonu filomuzu yaklaşık %250 oranında genişlettik" dedi.

Günümüzde Caterpillar’ın üç kıtada (Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avustralya), dokuz farklı müşteri tarafından işletilen 17 madende, Command otonom nakliye sistemi (AHS) filoları bulunuyor. Cat Command kullanılarak çıkarılan emtialar arasında demir cevheri, petrol kumu, bakır, kömür ve altın bulunuyor.

Command sisteminin kullanıldığı maden kamyonların taşıma kapasitesi 190 tondan 360 tona kadar uzanıyor. Command sistemli Cat maden kamyonu ürün hattında Cat® 789D, 793D, 793F, 797F ve elektrikli tahrikli 794 AC modelleri yer alıyor. Hazır Command sistem kitleri, Cat madencilik kamyonlarının yanı sıra başka marka kamyon ve yükleme ekipmanları için de sonradan uygulanabiliyor.

Ton başına %30'a varan daha yüksek üretkenlik

2013'te ilk otonom Cat kamyonlarının hizmete girmesinden bu yana, bu AHS modelleri 110 milyon kilometreden fazla yol kat etti. Mars'a düz bir gidiş-dönüş yolculuğuna eşdeğer olan bu mesafe boyunca otonom kamyon operasyonu kaynaklı herhangi bir zaman kaybı da yaşanmadığı belirtiliyor. Ayrıca taşıma operasyonu için Command kullanan müşterilerin, ton başına %30'a varan oranda daha yüksek üretkenlik sağladıkları vurgulanıyor.

Command uygulamalarındaki verimliliğinin her geçen gün arttığını ve sistemin hızla yaygınlaştığını ifade eden Caterpillar Resource Industries Başkan Yardımcısı Marc Cameron, 140 ton sınıfındaki Cat® 785 maden kamyonunu da sisteme dahil etmek üzere çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina