Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Borusan Cat’ten Tosyalı Harsco’ya NFT hediyesi
Borusan Cat’ten Tosyalı Harsco’ya NFT hediyesi

Borusan Cat’ten Tosyalı Harsco’ya NFT hediyesi

Sene başında NFT dünyasına giren ve değer yaratan çözümlerini NFT haline getirerek müşterilerine armağan eden Borusan Cat, son olarak Boom 360 uygulamasının NFT’sini Tosyalı Harsco’ya armağan etti.

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Cat, ileri teknoloji ve dijitalleşme konusundaki çalışmalarıyla sektöründe öncü konumunu korumaya devam ediyor. İş makineleri ve güç sistemleri sektörlerinde ilk NFT üretimini gerçekleştiren şirket, bu NFT’leri müşterilerine armağan ederek unutulmaz bir anı bırakıyor. Bu kapsamda Borusan Cat, tam 4 yıldır başarıyla iş birliği sürdürdüğü Tosyalı Harsco’ya özel bir NFT armağan etti.

Sürdürülebilirliğe yatırım ile fark yaratıyorlar

Borusan Cat ve Tosyalı Harsco’nun sürdürülebilirlik üzerine çok önemli işlere imza attığını belirten Borusan Cat Türkiye Genel Müdürü Özer Şahin, Osmaniye Organize Sanayi Tosçelik tesisi içerisinde yer alan Tosyalı Harsco’ya ziyaret gerçekleştirmekten ve NFT armağanını Tosyalı Harsco Genel Müdürü Eray Erçin’e takdim etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Özer; “Borusan Cat olarak proaktif iş modelimizle kullanım ömrünü tamamlamış motor, güç aktarma, hidrolik gibi ana bileşenleri (komponent) Gebze ve Ankara’da bulunan Borusan Cat Sertifikalı Revizyon Merkezlerimizde orijinal Cat parçalar kullanarak yenisi gibi yüksek kaliteli, daha düşük maliyetli ve garantili olarak üretiyor ve iş makinelerine ikinci ömür kazandırıyoruz. Bu iş modelimizi dijitalleşme çalışmalarımızla destekliyoruz.

Öte yandan GES projelerimizle de toplam yaklaşık 350 ton karbon emisyonunun önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Borusan Cat Adana Müşteri Merkezi Çatı GES projesini gerçekleştirerek yılda yaklaşık 72 ton karbon emisyonunun önüne geçeceğiz. Türkiye’nin önde gelen demir-çelik şirketi Tosyalı Harsco da cürufu geri dönüştürerek oluşturduğu ve yepyeni kullanım alanlarına sahip ürünlerle ülkemize değer katıyor. Borusan Cat ve Tosyalı Harsco sürdürülebilirliğe yatırım yaparak fark yaratıyor” ifadelerini kullandı.

“Arızayı 30 saniye gibi kısa bir sürede tespit edebiliyor”

Sürdürülebilirlik anlayışını destekleyen dijitalleşme çalışmaları ile aynı zamanda müşterilere değer katan çözümler ürettiklerini de belirten Şahin sözlerine şu şekilde devam etti:

Ürettiğimiz teknolojiler ve dijitalleşmeden yararlanarak çıkardığımız ürün ve hizmetlerle sektörümüze bu alanla liderlik ediyoruz. Bu çözümlerimiz arasında bulunan Boom 360 ile müşterilerimiz kolaylıkla servis hizmetlerimizden yedek parça alımlarına kadar tüm Borusan Cat hizmetlerine ulaşabiliyor.

Boom 360 içerisinde yer alan ses tanıma teknolojisi sayesinde ayrıca iş makinelerinin sesini sisteme dinletiyor, sistem Borusan Cat’in sesle arızayı tespit eden yapay zeka uygulamasına erişerek olası bir arızayı 30 saniye gibi kısa bir sürede tespit edebiliyor. İlgili arızanın tespiti ile Borusan Cat teknik personeli sorunların hızla giderilmesi için müşterilerimizle iletişime geçiyor. Türkiye genelinde Boom 360 üzerinden en çok talep yapan müşterimiz olan Tosyalı Harsco’ya da anlamlı bir hediye olarak Boom 360 uygulamamızın NFT’sini armağan ediyoruz.

Borusan Cat, NFT’ler ile Borusan Cat müşterisine unutulmaz bir anı bırakıyor. Şirket, hediye ettiği NFT’lerin fiziksel “token”larını da müşterilerine sunuyor. Borusan Cat ayrıca Metaverse evreninde açtığı mağaza ile sektöre yeni ilkleri kazandırmaya hazırlanıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina