Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Alpay Mermer’in iş makinelerindeki çözüm ortağı Enka Pazarlama
Alpay Mermer’in iş makinelerindeki çözüm ortağı Enka Pazarlama

Alpay Mermer’in iş makinelerindeki çözüm ortağı Enka Pazarlama

25 yıldır Muğla Kavaklıdere’deki ocağında ‘Beyaz Mermer’ üretimi yapan Alpay Mermer, üretiminin büyük bir bölümünü, işlenmiş nihai ürün olarak ihraç ederek ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlıyor. Alpay Mermer, 100 hektarlık alan üzerindeki ocağında yılda yaklaşık 80 bin metreküp mermer üretmek için güçlü bir makine parkına sahip bulunuyor.

Alpay Mermer Maden Mühendisi Gökalp Oğuztürk, ürettikleri Beyaz Mermer’in renginin güzelliğinin yanı sıra fazla ince kristalli olmayan homojen yapısından dolayı da küresel pazarlarda yoğun talep gören bir taş olduğunu belirterek, “Firmamızın Muğla merkez ve Kavaklıdere’de iki mermer işleme fabrikamız bulunuyor. Ocakta ürettiğimiz taşların sadece %30’unu ham blok olarak ihraç ediyoruz. Kalan kısmını ise fabrikalarımızda işliyor ve neredeyse tamamını ihraç ediyoruz” dedi.

Gökalp Oğuztürk, mermerin yapı ve inşaat sektörü haricinde de geniş bir kullanım alanı olduğunu vurgulayarak, ocaklarda ve fabrikalarda ortaya çıkan ve ‘pasa’ olarak adlandırılan irili ufaklı mermer parçaları buna uygun tesislerde eleme ve öğütme işlemlerinden geçirilerek; yapı kimyasalları, ilaç sanayi, boya sanayi, silah sanayi ve daha birçok alanda kullanıldığını sözlerine ekledi.

Ağır ve tehlikeli iş statüsündeki mermer ocaklarının, zorlu ve değişken coğrafi ve iklim şartları sebebiyle insanlarla birlikte iş makinelerinin de sınırlarını zorladığını belirten Gökalp Oğuztürk, “Kullandığımız iş makinelerinin sağlam ve dayanıklı olması bizim açımızdan en temel kriterlerdir. Çünkü, olası arızalarda yaşanacak iş kayıpları büyük sıkıntı yaratacaktır. Bunun akabinde ekonomi geliyor. Makinelerimizden zorlu şartlarla başa çıkarken, aynı zamanda yakıt konusunda da tasarruflu olmasını bekliyoruz. Bunların ötesinde, makinelerimizin bakım ve gerektiğinde onarımları için sağlanacak servis hizmeti de çok önemli bir tercih sebebidir. Çünkü yerleşim yerlerinden, sanayi sitelerinden çok uzakta çalışıyoruz.

Makine parkında 17 adet Enka Pazarlama ürünü bulunuyor

Alpay Mermer’in makine parkında, Enka Pazarlama’dan alınan 17 adet iş makinesi bulunuyor. Bunlar arasında ZX350LCH-3, ZX400LCH-3, ZX350LCH-5A ve ZX400LCH-5A model Hitachi paletli ekskavatörler, Kawasaki 95Z7 ve Hitachi ZW370 lastikli yükleyiciler ve B40D model Bell belden kırma kaya kamyonları bulunuyor.

Yaklaşık 10 yıldır Alpay Mermer bünyesinde çalışan Makine Sorumlusu Sebahattin Bulat, Enka Pazarlama’nın sunduğu ürün ve sağladığı satış sonrası hizmetlerden duydukları memnuniyeti şu sözleriyle dile getirdi:

“Hitachi ekskavatörler yakıt ve güç anlamında benim nazarımda 1 numara. Sağlamlık konusunda da bir sorun yaşamadım. Bell kamyonların yakıt tüketimi az. Kolay kolay arıza yapmayan, sağlam ve seri kamyonlar. Kawasaki yükleyiciler de emsallerine kıyasla daha güçlü, daha seri, tavsiye edilecek makineler.

Gerek bölgemizde bulunan Enka servisi gerekse Enka Pazarlama’nın merkezinde yeterli malzeme bulunuyor. Yedek parça sıkıntısı yaşamıyoruz. Ayrıca oluşan arızalara kısa sürede müdahale ederek sorunu çözüyorlar.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina